Skip to content

Onze Waterbespaarders

Save water, save our planet

We gebruiken te veel water in Nederland. De gevolgen voor de natuur zijn groot. Zo verliezen we biodiversiteit en is er een hogere kans op bosbranden. Maar ook bedrijven hebben hier last van. Zo komt het voor dat waterbedrijven geen vergunning afgeven aan bedrijven, omdat er simpelweg niet genoeg water is.  In Nederland spoelen we jaarlijks 20% van ons drinkwater door het toilet. Sinds 1974 weten we ook al dat dit zeer onhygiënisch is. Dat kan dus anders!

En zo denken onze Waterbespaarders er ook over. Al deze bedrijven geloven in de missie om water te besparen. Zij dragen bij door de inzet van watervrije urinoirs, vacuüm toiletsystemen of waterbesparende kranen. Zo besparen we met al deze Waterbespaarders 1,3 miljard liter water per jaar!

Benieuwd wie dit zijn en wat zij doen? Kijk hieronder! 

"Dit zijn dé bedrijven die helpen aan een betere toekomst. Zij besparen samen 1,3 miljard liter water! Hierdoor dragen zij bij aan een betere planeet door de inzet van slim sanitair. En daar zijn wij ontzettend trots op!"
Roderick Standaart
Roderick Standaart
CEO biocompact
Urimat Watervrije Urinoirs Logo

Watervrije Urinoirs

Sparta Rotterdam ogo
Urimat Watervrije Urinoirs - Bespaar tot 250.000 liter water!

Sparta Rotterdam

“Sparta Rotterdam heeft dit jaar gekozen om onze watergespoelde urinoirs te vervangen voor watervrije urinoirs.

De Urimat watervrije urinoirs helpen ons bij de verduurzaming van het stadion doordat wij nu geen drinkwater meer nodig hebben voor het spoelen van de urinoirs.

Zo draagt Sparta bij aan een betere wereld!

Bastiaan Heuff
Facilitair dienst Sparta Rotterdam

Paal-29

Strandpaviljoen Paal 29

“De waterloze urinoirs hangen al jaren in ons paviljoen. Wij zijn er zeer tevreden over. Ze zijn makkelijk schoon te houden, ze blijven fris ruiken, hebben weinig onderhoud en geen watertoevoer nodig. Ideaal voor een strandpaviljoen!” 

Tiana Bijl
Bedrijfsleider Strandpaviljoen Paal 29

Afas Live Watervrije Urinoirs

Afas Live

“Al jarenlang is de AFAS Live een tevreden gebruiker van de watervrije urinoirs van Biocompact. Ze besparen ons niet alleen de kosten van een aanzienlijke hoeveelheid water maar ook een hoop facilitaire kosten. Daarnaast zijn ze zijn hygiënischer in gebruik en beter bestand tegen baldadig gedrag.

Wat ons betreft een absolute aanrader!”

Hans Riepma
Facilitair manager AFAS Live

Jets Vacuüm Logo

Vacuüm Toiletten

Jets Vacuüm Toilet Home

Prof. Dr. Grietje Zeeman

Vacuüm toiletten zijn de enige toiletten die én het gebruikelijke comfort bieden én minimaal water gebruiken, zodat energie efficiënte productie van biogas en terugwinning van fosfaat uit het geconcentreerde toiletwater mogelijk wordt”.

Prof. dr. Grietje Zeeman       

Emeritus Professor in ´New Sanitation´

 

Green Drain Logo

Geurafsluiter

van der valk Cantharel

van der Valk - De Cantharel

Wij gebruiken de Green Drain in de douche afvoer van onze hotelkamers. Dit scheelt ons tijd in het onderhouden en reinigen van de douche afvoeren en voorkomt zo klachten dat er doucheputjes verstopt zitten. ’’

Kevin Kamphuis

Hoofd Technische Dienst

Meer waterbespaarders