Skip to content

Ons verhaal

SAVE WATER, SAVE OUR PLANET. Ongeveer 71% van het aardoppervlak is bedekt met water, slechts 0.3% van al dit water is beschikbaar als potentieel drinkwater.

Door verandering van het klimaat (droogte), een groeiende bevolking én een groeiende economie stijgt de vraag naar water enorm. Dit zorgt voor problemen in de natuur, die door een lager waterpeil schade ondervindt in biodiversiteit. Ook zorgt het voor problemen in de drinkwatervoorziening. De vraag naar drinkwater kunnen we niet leveren. Als er geen actie wordt ondernomen ontstaat er vanaf 2030 een structureel tekort aan drinkwater in Nederland (ILT). 

In 2002 richtte Ed biocompact op, om onnodig waterverbruik in de sanitaire ruimte te voorkomen. Zo ging hij samen met zijn klanten water én CO2 besparen. Daarnaast was het ook mogelijk om hiermee circulariteit te bevorderen. Dit helpt de natuur, omdat we minder water oppompen voor drinkwater productie, en zorgt ervoor dat de drinkwatervoorziening minder onder druk komt te staan. Oftewel, save water, save our planet!

Naast water- & CO2 besparing en circulariteit is sinds 2016 ook hygiëne een speerpunt geworden. Onze producten leveren een betere hygiëne in de sanitaire ruimte, zodat de bezoeker daadwerkelijk een gezond en veilig bezoek kan doen aan de sanitaire ruimtes van onze klanten.

Water- & CO2 besparing

Samen met onze klanten hebben we al meer dan 11 miljard liter drinkwater bespaart! Naast de waterbesparing, bespaart dit ook CO uitstoot. De productie van 100.000 liter drinkwater staat namelijk gelijk aan 17,5 kilo COuitstoot. Dat betekent dat samen met onze klanten ruim 1,9 miljoen kilo CO2 uitstoot hebben bespaard! 

Circulariteit

Belangrijk tijdens het leven op de aarde is dat we zo veel mogelijk teruggeven. Zo is het door nieuwe technologieën mogelijk om fosfaat uit urine te halen. Doordat watervrije urinoirs zorgen dat de urine puur wordt opgevangen, is dit zeer efficiënt. Daarnaast kunnen we biogas en fosfaat terug winnen uit het d.m.v. vacuüm ingezamelde, zeer geconcentreerde toiletwater (eventueel met toevoeging van keukenafval). Op deze manier wordt een belangrijke stap gezet naar circulariteit. En dat is belangrijk, want fosfaat is eindig en is de basis voor meststof in landbouw.

Dit maken we op dit moment mogelijk bij verschillende klanten, waarin de urine (rechtstreeks uit de Urimat watervrije urinoirs) en / of de mix van urine, fecaliën, zeer geconcentreerd toiletwater en eventueel keukenafval (rechtstreeks uit de Jets vacuüm toiletten) wordt opgevangen en uiteindelijk wordt verwerkt tot fosfaat en / of biogas.

Hygiëne Verbetering

De laatste jaren is hygiëne steeds belangrijker geworden. 2020 én 2021 stond voor een groot deel in teken van de COVID-19 pandemie, waar iedereen door getroffen is. Daarom zorgen we dat al onze producten hygiëne verbeteren. Zo voorkomen onze watervrije urinoirs en vacuüm toiletsystemen dat er geen bacteriën uit de pot op de gebruiker komen. Dit in tegenstelling tot watergespoelde urinoirs en toiletten. Wel zo fijn!

Benieuwd of we met deze thema’s ook uw bedrijf kunnen helpen? Boek dan een afspraak via de knop rechtsonder (chatbot) of via onze contactpagina

Evenementen

Maak kennis met ons en onze producten op een van de aankomende evenementen waarop wij aanwezig zijn.
10-12 september 2023

Installatie Vakbeurs

De Evenementenhal Hardenberg is op 10, 11 én 12 september de locatie om alles te weten te komen over W Installaties, dus van riolering, sanitair en klimaatinstallaties, tot verwarming en airco. Wij helpen alle deelnemers en bezoekers om zo veel mogelijk water te besparen met sanitaire oplossingen.
10-12 september 2023
14-16 november 2023

Recreatie Vakbeurs

De Recreatie Vakbeurs vindt plaats op het ideale moment in de tijd voor de recreatiebranche: 8, 9 en 10 en zorgt ervoor dat jij in één dag(deel) op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in de sector. Je ziet de nieuwste fysieke producten, diensten en innovaties van ruim 260 exposanten uit de complete sector. Uiteraard staan wij er om alles te vertellen over hoe de recreatie sector water kan besparen in de sanitaire ruimte.
14-16 november 2023
07 - 9 juni 2023

Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer

De Jaarbeurs in Utrecht staat deze dagen in het teken van alles wat er met facilitair management en gebouwbeheer te maken heeft. Inmiddels biedt de vakbeurs alweer 24 jaar een podium aan haar standhouders om hun kennis, ervaring en innovaties te delen met de tienduizenden professionals die ieder jaar de beurs bezoeken
07 - 9 juni 2023

Ontmoet ons team

Ed M Standaart

Ed Standaart

Founder
favicon biocompact

Paul Niemeijer

Hoofd Boekhouding
tijn hoogenboom

Tijn Hogenboom

BDR
Wart Vuijk

Wart Vuijk

Accountmanager
Roderick Standaart

Roderick Standaart

CEO