Skip to content

Gefeliciteerd met jouw speciale biocompact toiletrol!

Hier lees je hoe jij kan meehelpen in onze waterbesparingsmissie! 

Goodroll biocompact

Bedankt voor jouw hulp!

Deze rol heb je namelijk niet zomaar gekregen! Net als wij zie jij waterbesparing als dé optie om de watercrisis te lijf te gaan. Besparing is de makkelijkste manier van verduurzaming! En daar staat deze toiletrol symbool voor. Want het is niet zomaar een rol. Deze biocompact rol is gemaakt samen met The Good Roll. Dit is dé duurzaamste WC rol, gemaakt van bamboe wat sneller groeit dan bomen. Daarmee maken de sanitaire ruimte niet alleen waterbesparend, maar ook papier besparend! Mooi meegenomen dus!

Wil je meer weten over waarom er een watercrisis is, waar het water heen gaat en hoe we samen gaan oplossen? Scroll dan door! 

Waarom is er een watercrisis?

Door bevolkingsgroei, klimaatverandering en economische groei is de vraag naar drinkwater enorm gestegen. Tussen 2010 en 2020 is ons drinkwater verbruik met meer dan 89 miljard liter drinkwater gestegen! Op dit moment verbruiken we in Nederland 1.200 miljard liter drinkwater per jaar.

Ons drinkwatersysteem is daar niet op gemaakt, maar ook de natuur niet. 

Door het dalende waterpeil ontstaat er namelijk schade aan de biodiversiteit, maar ook aan dijken, en aan huizen. Kortom, er moet actie worden ondernomen! 

Waar gaat ons water heen?

In Nederland gaat er meer dan 20% van ons drinkwater door ons toilet heen. Dat betekent dat er 240 miljard liter drinkwater door ons toilet heen wordt gespoeld. 

Is dat nou echt nodig? Nee, onderzoek uit 1974 laat zien dat een spoeling erg onhygiënisch is.  

Concluderend: we hebben een drinkwater tekort, 20% van ons drinkwater gaat door het toilet heen, én het is heel erg onhygiënisch. Dat kan dus anders! Hoe? Lees hieronder

Oplossing: waterbesparing in de sanitaire ruimte!

Bij biocompact werken we sinds 2002 samen met onze klanten, oftewel de waterbespaarders, aan een betere wereld. Met onze sanitaire producten bespaar je op het dagelijkse waterverbruik, zodat onze natuurlijke drinkwaterbronnen in stand gehouden worden. Hygiëne staat bij ons hoog in het vaandel, daarom dragen al onze producten bij aan optimale hygiëne in de sanitaire ruimte.

Onze klanten hebben samen met ons al meer dan 13 miljard liter water en bijna 4 miljoen kilogram aan CO2 uitstoot bespaard! Hoe doen ze dat? Bijvoorbeeld door de inzet van watervrije urinoirsvacuüm toilettenwaterbesparende toiletten of waterbesparende kranen