Skip to content

FAQ

Wij hebben de meest gestelde vragen gebundeld en hieronder weergegeven. Mocht u met ons verder hierover willen praten, of andere vragen hebben, klik dan hier om contact met ons op te nemen.

Urimat Watervrije Urinoris

WATERVRIJE URINOIRS

  • Jaarlijkse besparing tot wel 250.000 liter drinkwater per urinoir (afhankelijk van het aantal bezoeken)
  • Volledig reukloos
  • Hygiënisch
  • Microbiologisch reinigingsmiddel
  • Geen chemicaliën nodig
  • Geen spoelsysteem en watertoevoer nodig
  • Geen vorming van urinesteen
  • Gefabriceerd van duurzame materialen
  • CO2 neutraal geproduceerd
  • Eenvoudige montage 

Het watervrije urinoir van Urimat is de meest hygiënische oplossing voor een urinoir. Door het ontbreken van een spoelrand is dit urinoir makkelijker en beter schoon te houden. Doordat er niet met water gespoeld wordt is er geen verneveling van spoelwater of verdamping van stilstaand water/urine, waar zich bacteriën en virussen in kunnen bevinden.

Ja, het vervangen is heel simpel. De Urimat urinoirs hebben alleen een afvoer nodig en we hebben modellen die veelal over de  bestaande boorgaten en kitranden heen vallen. De watertoevoer moet wel op de juiste manier worden afgesloten om stilstaand water te vermijden.

De Urimat watervrije urinoirs worden geleverd met een ophangbeugel om deze aan de muur te bevestigen. Het urinoir dient alleen op de afvoer aangesloten te worden. Eventueel kunnen wij u een installateur bij u in de buurt aanbevelen.

De Urimat watervrije urinoirs dienen met dezelfde frequentie schoongemaakt te worden als watergespoelde urinoirs.

Onze urinoirs worden zonder water schoongemaakt. Het enige wat u nodig heeft is de MB Active Reiniger en een doekje.

Klik op onderstaande link voor de schoonmaakinstructie

https://www.youtube.com/watch?v=uxeJ8FwMvTU

De MB Active Trap is de geurafsluiter in het urinoir. Deze gaat ruim 7000 plasbeurten mee en u heeft dan al 35.000 liter drinkwater bespaard. Na dit aantal plasbeurten is het blauwe blokje opgelost (het rode rooster is nu zichtbaar) en de MB Active Trap dient te worden vervangen.

Klik op onderstaande link voor de MB Active Trap wissel instructie

https://www.youtube.com/watch?v=eM7NSKagRLE

Er komt helemaal geen water aan te pas dus ook geen spoelknop of sensorkraan welke kapot kunnen gaan of in storing kunnen staan. De vormgeving en gladde afwerking van de urinoirs zorgen ervoor dat de urine vanzelf wegloopt via de geurafsluiter. Door het gebruik van de MB Active Reiniger worden eventuele geurtjes geneutraliseerd.

 

Ja, de Urimat watervrije urinoirs kunnen overal ingezet worden, van de sanitaire ruimtes op een vliegveld tot bij u thuis in het toilet.

Doordat de MB Active Trap alleen vocht doorlaat naar de afvoerleiding kan er verder niets de leidingen in verdwijnen en verstoppingen creëren. Denk aan kauwgom, cocktailprikkertjes en papier etc. Daarnaast zorgt het geïntegreerde reinigingsblokje dat de eventuele organische afzetting zacht blijft en er geen urinesteen ontstaat.

Logo Green Drain

GEURAFSLUITERS

De Green Drain is verkrijgbaar in 5 verschillende maten. Klik hier om naar het afmetingen overzicht te gaan om te zien welke maat Green Drain in uw situatie past.

Ja, de Green Drain is naast afvoerputjes ook toepasbaar in ventilatie kanalen waar deze wel lucht naar buiten laat maar geen ongedierte naar binnen. De Green Drain kan zowel verticaal als horizontaal geplaatst worden.

Ja dat kan zeker. De Green Drain is zelfreinigend waardoor het schoonmaken van doucheputjes tot het verleden behoort. 

Ja, de Green Drain dient onder het eventuele rooster in de afvoer geplaatst te worden. Door de siliconen afdichtingsrubbers sluit de Green Drain zichzelf af.