Skip to content

Watervrij urinoir: wat is het en hoe werkt het?

Vlieland College Watervrije Urinoirs
Roderick Standaart
18 april
08:42

Het watervrije urinoir: de duurzame toekomst van sanitaire voorzieningen! Bij biocompact staan we klaar om je kennis te laten maken met deze innovatieve oplossing, ontworpen om kostbaar drinkwater te besparen. Benieuwd hoe hoe watervrije urinoirs werken? Lees snel verder!

Wat is een watervrij urinoir?

Een watervrij urinoir is een sanitaire voorziening die geen water nodig heeft om te spoelen. In plaats van traditionele spoelmechanismen maakt dit systeem gebruik van baanbrekende technologieën om urine efficiënt af te voeren zonder verspilling van drinkwater. Deze urinoirs worden ook waterloze urinoirs genoemd. Ontdek hoe dit duurzame alternatief voor traditionele urinoirs werkt!

Hoe werkt een watervrij of waterloos urinoir?

Watervrije urinoirs werken altijd met een geurafsluiter én reinigers.

Er zijn meerdere soorten geurafsluiters:

  1. Natte Filters
  2. Droge filters

Onze watervrije urinoirs van Urimat maken gebruik van een droog filter, en is het meest geavanceerde geurafsluiter op de markt. De urinoirs zorgen dat de urine door een speciaal membraan gaat: de MB-Active Trap. De MB-Active Trap heeft 3 functies:

  1. De MB-Active Trap sluit het riool af, zodat je deze niet ruikt. Het geeft ook meteen een lekker geurtje af.
  2. De MB-Active Trap breekt enzymen in de urine af, zodat de urine zichzelf niet tot urinesteen kan vormen. Hierdoor heb je een kleinere kans op verstoppingen.
  3. Als laatste geeft de MB-Active Trap visueel aan wanneer die moet worden vervangen. Dit is na 7400 plasbeurten. Zo voorkom je dat je alsnog het riool gaat ruiken.

Daarnaast hebben we een speciale reiniger ontwikkeld: de MB-Active Reiniger. Deze zorgt dat de urine nog sneller richting de MB-Active Trap stroomt én neutraliseert geurvormende bacteriën. Zo blijft het urinoir schoon.

Daarnaast is het watervrije urinoir door het gebrek aan water goed te onderhouden en beschermt tegen verstoppingen. Benieuwd hoe de afvoer van een watervrij urinoir precies werkt? Bekijk dan onze video met uitleg over de afvoer.

Hoe spoel je een watervrij urinoir door?

Sneeze Effect
Het “Sneeze Effect”

Een watervrije urinoir gebruikt, zoals de naam al doet vermoeden, geen water om door te spoelen. Hoe spoel je dan door? Het antwoord daarop is simpel: niet. 

Het urinoir en onze MB-Active Reiniger zorgt voor een effectieve afvoer van urine, terwijl de groei van bacteriën en onaangename geurtjes wordt tegengegaan. Geur uit de leiding wordt tegengehouden door de MB-Active Trap. Zo is elk toiletbezoek contactloos, hygiënisch en vrij van vieze geurtjes.

Wist je dat bij watergespoelde toiletten en urinoirs er heel veel bacteriën vrij komen? Zie hiernaast wat er gebeurt bij een spoeling

Kies voor duurzame sanitaire oplossingen!

Onze hoogwaardige watervrije urinoirs en bijbehorende spoelvloeistof bieden niet alleen voordelen op het gebied van hygiëne en kostenbesparing, maar ook op het gebied van duurzaamheid. Sluit je aan bij biocompact in de missie om drinkwater te besparen en een groenere wereld te creëren. Ontdek de toekomst van sanitaire voorzieningen met watervrije urinoirs!

Benieuwd naar onze watervrije urinoirs? Download dan hieronder onze brochure en werk samen met ons aan een duurzame toekomst!

Meer informatie?
Download onze Urimat brochure!

In deze brochure vind je alle voordelen van watervrije urinoirs, welke types er zijn en de afmetingen

Brochure Urimat Urinoirs: Every Drop Counts!

Lees meer over 

Waterbesparing