Skip to content

Waterbesparing met ONS BUITEN

Roderick Standaart
9 juli
15:21

Waterbesparing in de recreatie sector: ONS BUITEN

Welkom bij ONS BUITEN

In elke sector is duurzaamheid een belangrijk onderdeel. Zo ook in de recreatie sector. Elke sector heeft koplopers, en ONS BUITEN is zo’n koploper in de recreatiesector.

Het is gelegen op het prachtige Walcheren in Zeeland. Rust, ruimte en natuur staat centraal op het natuurontwikkelingsterrein.

Duurzaamheid is dan ook een groot onderdeel van het DNA van het team. Gabriel Coppoolse leidt het familiebedrijf nu sinds 2001 en heeft met natuur op 1 een prachtige recreatieplek opgebouwd.

Duurzaamheid

Dit is terug te zien in de keurmerken en belangstelling van buiten. ONS BUITEN is beloond met o.a. het gouden Green Key certificaat. De hoogste onderscheiding van duurzaamheid in de recreatiesector.

Bovendien is er ook veel aandacht in de pers voor ONS BUITEN, wat resulteert in vele artikelen over hun natuurbeleid.

Intrinsieke motivatie

Waterloze Urinoirs bij ONS BUITEN
Waterloze Urinoirs bij ONS BUITEN

De intrinsieke motivatie van Gabriel en het team zorgt er voor dat er nu een plek is ontstaan die past in het oer-Zeeuwse landschap. Dit zorgt ook voor een hogere toekomstbestendigheid. Immers, zonder natuur geen leven en dus geen recreatie.

Natuurlijk is water ook een onderdeel van het beleid van ONS BUITEN. biocompact mag hier onderdeel van zijn, door het leveren van onze watervrije urinoirs.

Maar ONS BUITEN zet op meer in dan alleen de watervrije urinoirs. Zo zijn de kranen met drukknoppen uitgerust, en zijn perlators toegevoegd. Dit is ook gebeurd bij de douches, waardoor ook hier enorm veel water wordt bespaard. Dat betekent zowel een water- als een energiebesparing.
Hier blijft het niet bij, want ook water in het recreatie gedeelte wordt hergebruikt.

Kortom, duurzaam omgaan met water is een belangrijk onderdeel in de visie van Gabriel.

Besparing van 5 miljoen liter drinkwater!

Gabriël en Roderick bij ONS BUITEN

De besparing die door de inzet van de watervrije urinoirs is behaald is enorm. Sinds 2018 is er meer dan 5 miljoen liter drinkwater bespaart (5.106.000 om precies te zijn). Dat heeft ook 1633 kg CO2 bespaart. Voor ons is ONS BUITEN dus een perfect voorbeeld hoe je samen met de natuur op een verantwoorde manier kan recreëren. En we zijn natuurlijk trots dat we mogen bijdragen aan de visie van Gabriel en het team!
Benieuwd naar ONS BUITEN? Lees op hun website meer over hun visie en de mogelijkheden om te recreëren.

Meer informatie?
Download onze Urimat brochure!

In deze brochure vind je alle voordelen van watervrije urinoirs, welke types er zijn en de afmetingen

Brochure Urimat Urinoirs: Every Drop Counts!

Lees meer over 

Waterbesparing