Skip to content

Duurzaam recreëren op Polderflora Camping & Chalets

Roderick Standaart
1 mei
11:40

Polderflora Camping & Chalets

Midden in het Groene Hart ligt Camping Polderflora van Jeanette & André. Een prachtige camping midden in de natuur, maar ook met mooie steden die bereikbaar zijn. Kortom, een perfecte combinatie van stad & platteland!

Jeanette & André hebben een camping opgezet met aandacht voor mens, dier en natuur, en voor waterbesparing! Roderick is langs gegaan om te kijken hoe het er aan toe gaat en hoe zij duurzaamheid meenemen in hun bedrijfsvoering!

De omgeving

Naast dat het centraal in de Randstad ligt, ligt het ook midden in de natuur met mooie wandel- en fietsroutes die goed bereikbaar zijn. Bij Polderflora zelf is er met respect voor de natuur gebouwd, en lopen er drie waterpartijen met gebiedseigen planten door de camping heen. Daarmee komen ook de waterdieren en vogels die hier gebruik van maken. Jeanette & André geven de dieren de ruimte, zodat ze deze ongestoord kunnen gebruiken als thuisbasis.

Er is meer flora & fauna, bijvoorbeeld de dierenweide met biggen en kippen die vrij rond kunnen lopen en in het naastgelegen Natuurgebied Ijsvogel. Bovendien is er een nestkast aanwezig voor o.a. torenvalken. Ook worden er bijenkasten beheerd door een imker.  

Kortom, een natuurinclusieve camping!

Duurzaamheid

Met een natuurinclusieve camping hoort natuurlijk een duurzaamheid. André laat onder andere het nieuwe sanitair gebouw zijn, met zonnepanelen, watervrije urinoirs en douches met timer. Maar er is meer, want ook hemelwater wordt opgevangen in regentonnen en gebruikt voor bewatering van de planten.

En dat is natuurlijk ook goed om kenbaar te maken, zo zijn Jeanette en André onlangs begonnen met het behalen van het Greenkey-certificaat

Maar ook het sociaal maatschappelijke wordt meegenomen. Zo wordt er drie dagen per week de locatie aangeboden voor de dagbesteding voor mensen met een beperking. Zo helpt de camping ook om mensen te integreren in de maatschappij.

Er wordt gestreefd naar een zo positief mogelijk impact voor klimaat én mens, mooier kan niet!

Waterbesparing

 Water is een belangrijk onderdeel van de duurzaamheidsvisie van Polderflora. Daar is biocompact trots op om aan bij te dragen. En die besparing is niet verkeerd! Want sinds de installatie van onze watervrije urinoirs heeft Camping Polderflora al 407.000 liter drinkwater bespaard! Dat is iets wat we goed kunnen gebruiken in onze missie om 2,4 miljard liter te besparen elk jaar. Polderflora is in ieder geval op de toekomst voorbereid!

Benieuwd naar de camping? Bekijk de website van Polderflora om meer te weten te komen. Ook aansluiten bij onze waterbesparingsmissie net als Polderflora? Neem contact met ons op!

 

liter drinkwater bespaard
0
CO2 bespaard
0 kg

Meer informatie?
Download onze Urimat brochure!

In deze brochure vind je alle voordelen van watervrije urinoirs, welke types er zijn en de afmetingen

Brochure Urimat Urinoirs: Every Drop Counts!

Lees meer over 

Waterbesparing