Skip to content

5 redenen waarom een vacuüm toiletsysteem de juiste keuze is voor jouw bedrijf

Vacuum Toiletten
Roderick Standaart
9 augustus
14:28

In de wereld van duurzaamheid en waterbesparing staat jouw bedrijf voor belangrijke keuzes. Een van de meest impactvolle beslissingen die je kunt nemen, is het implementeren van een vacuüm toiletsysteem in de sanitaire ruimtes. Bij biocompact vertellen we je graag meer over dit innovatieve systeem. In deze blogpost ontdekken we de vele voordelen van een vacuüm toiletsysteem en waarom het de juiste keuze is voor jouw bedrijf.

1. Waterbesparing: Een duurzame toekomst in actie met een vacuüm toiletsysteem

Water is van kostbare waarde als natuurlijke hulpbron. In Nederland is op dit moment een groot tekort aan drinkwater. 20% van ons drinkwater spoelen we door ons toilet heen. Dat moet anders.

Een vacuüm toiletsysteem draagt bij aan een enorme waterbesparing ten opzichte van traditionele toiletsystemen. Terwijl conventionele toiletten gemiddeld 6 tot 9 liter water per spoeling verbruiken, heeft een vacuüm toiletsysteem slechts 0,8 liter water per spoeling nodig. Door deze drastische vermindering in het waterverbruik, draagt een vacuüm toiletsysteem bij aan het behoud van onze natuurlijke hulpbronnen en kunnen we verantwoordelijker omgaan met ons drinkwater.

 

2. Ruimtebesparing: Efficiëntie in de praktijk

Het smalle leidingwerk van een vacuüm systeem bespaart veel ruimte

In een zakelijke omgeving is het maximaliseren van de beschikbare ruimte van essentieel belang. Het compacte ontwerp van ons systeem maakt het mogelijk om kostbare vierkante meters te besparen. In vergelijking met traditionele toiletten neemt een vacuüm toiletsysteem veel minder ruimte in beslag. Het leidingnetwerk is namelijk smaller en flexibeler dan conventionele toiletten. Dit is vooral waardevol in kantoren, hotels, luchthavens en andere drukbezochte zakelijke ruimtes waar efficiëntie en functionaliteit prioriteit hebben.

3. Flexibiliteit in plaatsing: Bouwen met vrijheid

Bij het plannen van nieuwbouwprojecten of renovaties biedt een vacuüm toiletsysteem een opmerkelijk voordeel. Vanwege het flexibele buizensysteem en de beperkte behoefte aan leidingwerk kan het vacuüm toiletsysteem vrijwel overal worden geïnstalleerd. Dit geeft je de vrijheid om je zakelijke ruimtes op een efficiënte en optimale manier te ontwerpen, zonder beperkingen door de traditionele zwaartekrachtsystemen. Zo is afschot direct na het toilet niet meer nodig, en kan je ook meteen omhoog.

4. Milieuvriendelijkheid: Verminder je ecologische voetafdruk met een vacuüm toiletsysteem

In een tijdperk waarin duurzaamheid hoog op de agenda staat, kun je met een vacuüm toiletsysteem de ecologische voetafdruk van je bedrijf aanzienlijk verminderen. Naast het lagere waterverbruik, biedt het systeem ook mogelijkheden om alternatieve watervoorzieningen te gebruiken, zoals regenwater of gerecycled water. Door het lage verbruik zijn er veel kleinere tanks of opslagzakken nodig dan met traditioneel sanitair. Dit betekent dat de voetafdruk hiervan ook enorm daalt.

Ook is er een mogelijkheid om het vacuüm toiletsysteem aan te sluiten op een biogasinstallatie. Zo wordt het systeem circulair en kun je zelfs grondstoffen terugwinnen. Door te kiezen voor een vacuüm toiletsysteem draagt je bedrijf actief bij aan een groenere toekomst en laat je zien dat duurzaamheid een integraal onderdeel is van de bedrijfsvoering.

 

 

5. Hygiëne en onderhoud: Een schone en frisse omgeving

Jets Vacuum Toilet PearlHet vacuüm toiletsysteem is niet alleen milieuvriendelijk, maar heeft ook voordelen op het gebied van hygiëne en onderhoud. Door het krachtige vacuümmechanisme worden afvalstoffen snel en efficiënt weggevoerd, waardoor verstoppingen en onaangename geuren minimaal voorkomen.
Bij traditioneel sanitair treedt het “Sneeze Effect” op, wat zorgt dat bacteriën uit de pot tot wel 3 meter hoog gaan. Een vacuümsysteem voorkomt dit.

Kies voor duurzaamheid en efficiëntie

Door te kiezen voor een vacuüm toiletsysteem, kies je voor waterbesparing, ruimte-efficiëntie, flexibiliteit, milieuvriendelijkheid, hygiëne en onderhoudsgemak. Het is een investering die niet alleen waarde toevoegt aan je bedrijf, maar ook een tastbare bijdrage levert aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal.

Benieuwd naar onze Jets vacuüm toiletsystemen? Download dan onze brochure en werk samen met ons aan een duurzame wereld.

Meer informatie?
Download onze JETS brochure!

Brochure Jets Vacuum Toiletten: Gebouwen

Lees meer over 

Waterbesparing