Skip to content

5 redenen om te kiezen voor waterloze urinoirs

Vlieland College Watervrije Urinoirs
Roderick Standaart
16 augustus
16:56

In de moderne wereld is duurzaamheid een cruciale factor bij het maken van keuzes, zelfs als het gaat om sanitaire voorzieningen. De oplossing die als nieuwe standaard wordt gezien, is het waterloze urinoir. Deze wordt ook watervrij genoemd. Dit duurzame systeem biedt een breed scala aan voordelen ten opzichte van traditionele urinoirs, waaronder aanzienlijke waterbesparing en verbeterde hygiëne. Bij biocompact staan we klaar om je kennis te laten maken met deze innovatieve oplossing.

Lees verder om meer te ontdekken over de voordelen van ons waterloze urinoir en hoe het zich onderscheidt van traditionele varianten.

Wat is een watervrij urinoir?

Watervrije of waterloze urinoirs zijn urinoirs die geen spoeling gebruiken om het urinoir schoon te houden. Dat scheelt gemiddeld 5 liter drinkwater per plasbeurt! 

Er wordt gebruik gemaakt van een geurafsluiter én een reiniger om het urinoir schoon & geurvrij te houden. Meer weten over watervrije urinoirs? Lees onze blog met uitleg hierover.

1. Waterbesparing voor een duurzame toekomst

Een waterloze urinoir is speciaal ontworpen om waterverbruik drastisch te verminderen. In tegenstelling tot traditionele urinoirs, die water gebruiken om door te spoelen, heeft een waterloze urinoir geen water nodig. Hierdoor bespaar je dus grote hoeveelheden water, waardoor jouw bedrijf een positieve impact kan hebben op het behoud van deze waardevolle natuurlijke hulpbron.

Dat is nodig, want er is in Nederland is op dit moment een groot tekort aan drinkwater. 

2. Waterloze urinoirs zorgen voor lagere operationele kosten

Doordat ze geen water gebruiken, kunnen watervrije urinoirs helpen om de operationele kosten op de lange termijn te verlagen. Minder watergebruik betekent lagere waterrekeningen en minder behoefte aan onderhoud, zoals het ontstoppen van leidingen en het vervangen van spoelknoppen. Dit leidt tot aanzienlijke besparingen voor bedrijven.

3. Verbeterde hygiëne en frisse omgeving

Een waterloos urinoir met communicatie display.

Waterloze urinoirs verbeteren de hygiëne in sanitaire ruimtes. In traditionele urinoirs kan water zich ophopen en kunnen bacteriën zich verspreiden. Onze watervrije urinoirs maken gebruik van speciale techniek en reiniging. Zo vermindert de bacteriegroei, kan een urinoir niet verstopt raken en voorkomen we onaangename geurtjes. Daarnaast sproeit een watervrij urinoir geen bacteriën de lucht in bij het doorspoelen, zoals traditionele toiletten en urinoirs (het zogenaamde “Sneeze Effect”). Dit zorgt voor een schonere en frissere omgeving voor gebruikers.

4. Waterloze urinoirs: een milieuvriendelijke keuze

Met een waterloos urinoir draag je als bedrijf bij aan een milieuvriendelijke toekomst. Natuurlijk verbruik je minder water, en dat is iets wat we hard nodig hebben. Minder waterverbruik betekent ook minder energie die nodig is voor de zuivering en het transport van water. Door te kiezen voor waterloze urinoirs, verminder je jouw ecologische voetafdruk en draag je bij aan de besparing op CO2.

5. Eenvoudig onderhoud voor extra gemak

Waterloze urinoirs hebben minder onderhoud nodig dan traditionele urinoirs. Omdat er geen water wordt gebruikt, is de kans op verstoppingen kleiner en vormt er significant minder urinesteen in de pot. Daarnaast maakt onze speciale reiniger het schoonmaken eenvoudig en snel. Een van onze urinoirs sprayt de reiniger zelf, voor een optimaal schoonmaakgemak!

Kies voor duurzaamheid en efficiëntie met waterloze urinoirs

Waterloze urinoirs bieden een scala aan voordelen ten opzichte van traditionele varianten. Ze helpen bij het besparen van water, verlagen operationele kosten, verbeteren de hygiëne, dragen bij aan milieubehoud en zijn makkelijker in het onderhoud. Maak de keuze voor duurzame sanitaire oplossingen. Zo draag je niet alleen bij aan een groenere wereld, maar ook aan de efficiëntie en kostenbesparingen van jouw bedrijf.

Benieuwd naar onze waterloze urinoirs? Download dan onze brochure en werk samen met ons aan een duurzame toekomst.

Meer informatie?
Download onze Urimat brochure!

In deze brochure vind je alle voordelen van watervrije urinoirs, welke types er zijn en de afmetingen

Brochure Urimat Urinoirs: Every Drop Counts!

Lees meer over 

Waterbesparing