Skip to content

Waarom watervrije urinoirs de ideale keuze zijn voor hygiëne

Urimat Watervrije Urinoirs - Bespaar tot 250.000 liter water!
Marco Bosman
12 juli
08:19

Hygiëne is enorm belangrijk in sanitaire ruimtes. Je maakt zelf ook het liefst gebruik van een schoon en geurloos toilet. Watervrije urinoirs zijn niet alleen een schone keuze, ze blijven ook vrij van onaangename geuren. Bij biocompact laten we je graag kennismaken met onze hygiënische en waterloze urinoirs. Laten we dieper ingaan op waarom waterloze urinoirs zo hygiënisch zijn en hoe ze ervoor zorgen dat jouw sanitaire ruimtes altijd fris ruiken.

Speciale reiniger en slimme technologie voor verbeterde hygiëne

Onze watervrije urinoirs zijn uitgerust met een speciale coating die ervoor zorgt dat urine zich niet aan het oppervlak hecht. In combinatie met onze MB-Active Reiniger wordt bacterie-vorming voorkomen en geurvormende deeltjes afgebroken, waardoor de omgeving schoon en hygiënisch blijft. 

Daarnaast maken onze watervrije urinoirs gebruik van een efficiënt afvoersysteem die urine snel en grondig afvoert en de leiding volledig afsluit. Een soort eenrichtingsverkeer dus. Hierdoor blijven geuren in het riool en maak je altijd gebruik van een schoon en fris ruikend urinoir

Watervrij urinoirs = geen nare geuren

Een van de grootste voordelen van watervrije urinoirs is dat ze geen water gebruiken om door te spoelen. Traditionele urinoirs verspreiden door de spoeling van het water bacteriën en daarmee  onaangename geurtjes veroorzaken. Watervrije urinoirs lossen dit probleem volledig op. Door het ontbreken van water is er geen goede voedingsbodem voor deze bacteriën, waardoor de omgeving geurvrij blijft. Dit zorgt voor een aangename en frisse sanitaire ervaring.

Extra frisheid door goede reiniging

Hoewel watervrije urinoirs geen water nodig hebben om te spoelen, maken ze vaak gebruik van speciale reinigers. Deze reinigers zijn ontworpen om de afvoer van urine te bevorderen en de geurbacteriën af te breken. Onze MB-Active Reiniger heeft een microbiologische werking en helpt om het urinoir schoon te houden en een frisse geur te behouden. Door regelmatig gebruik van de MB-Active Reiniger blijft jouw watervrije urinoir niet alleen hygiënisch, maar ook aangenaam ruiken, waardoor je een positieve indruk achterlaat bij gebruikers. Op zoek naar extra schoonmaakgemak? Een van onze urinoirs sprayt de reiniger zelf!

Geen water is geen "Sneeze Effect"

Charles Gerba ontdekte al in de jaren 70 dat een spoeling heel erg onhygiënisch is. De spoeling creeert namelijk nevel. Deze nevel bevat bacteriën, die tot wel 3 meter hoog komen! Kortom, een aantal keer het toilet gebruiken en alles zit onder. Van het plafond tot aan de vloer! Je ziet het hiernaast gebeuren!

Bij waterloze urinoirs is er geen spoeling, en dus geen Sneeze Effect! Wel zo hygiënisch!

Waterloze urinoirs: Gemakkelijk in onderhoud

Watervrije urinoirs zijn niet alleen hygiënisch in gebruik, maar ook zeer gemakkelijk te onderhouden. Doordat er geen water wordt gebruikt, is de kans op verstoppingen aanzienlijk verminderd. De traditionele spoelrand ontbreekt, wat scheelt in bacterievorming. Bovendien kost het schoonmaken van een watervrij urinoir minder tijd en moeite dan bij traditionele urinoirs. Met regelmatig onderhoud en de juiste reinigingsroutine kun je ervoor zorgen dat jouw watervrije urinoir altijd in optimale staat blijft, met minimale inspanning en maximale efficiëntie.

Kies voor hygiëne en frisheid met watervrije urinoirs

Watervrije urinoirs zijn een hygiënische en frisse oplossing voor sanitaire ruimtes. Dankzij de speciale coating, slimme technologieën, goede reiniging en eenvoudig onderhoud zorgen ze voor een schone omgeving zonder onaangename geurtjes.

Benieuwd naar onze watervrije urinoirs? Download dan onze brochure en werk samen met ons aan een hygiënische en duurzame toekomst.

Meer informatie?
Download onze Urimat brochure!

In deze brochure vind je alle voordelen van watervrije urinoirs, welke types er zijn en de afmetingen

Brochure Urimat Urinoirs: Every Drop Counts!

Lees meer over 

Hygiëne