Skip to content

Nieuwe Generatie!

Roderick Standaart met Ed
Wart Vuijk
23 juni
15:40

Naast onze verhuizing per 1 juni, hebben we ook een andere gebeurtenis gevierd. De 2de generatie van de familie is van start gegaan bij biocompact!

Toen in 2002 Ed samen met Frits Uittenbogaart met biocompact startte, zag de wereld er nog heel anders uit. Duurzaamheid was een topic wat bij veel bedrijven nog een “ver van mijn bed show” was, en de gedachte was dat er zeker in Nederland water in overvloed was. Dus toen biocompact startte met de focus op de besparing van drinkwater & CO2, werden Ed & Frits dan ook niet met open armen ontvangen.

In die 20 jaar is er gelukkig veel veranderd. Veel bedrijven werden overtuigd door de bevlogenheid en passie die vanuit biocompact werd getoond om onnodig waterverbruik terug te brengen. Bedrijven gingen inzien dat het waterverbruik een enorme grote impact heeft op het milieu. Daarmee werd biocompact tot een van de grootste spelers op het gebied van duurzaam sanitair in Nederland.

Toen Ed in 2016 biocompact geheel overnam was de gehele wereld al overtuigd van duurzaamheid en ook het bedrijfsleven ging hier in mee. De water- & CO2 besparing was enorm, en ook hygiëne werd belangrijker. Na een rustige periode in 2020 door de COVID-19 pandemie heeft Ed besloten op zoek te gaan naar zijn opvolger. Deze werd gezocht in de familie en uiteindelijk is per 1 juni de zoon van Ed, Roderick, begonnen als CEO. Ed’s passie voor duurzaamheid blijft gelukkig in het bedrijf, want Ed blijft zich inzetten voor biocompact. Want onze missie om zoveel mogelijk water & CO2 te besparen is nog lang niet voltooid!

Vanuit biocompact zijn wij Ed enorm dankbaar voor de leiding die hij heeft gegeven en de passie voor duurzaamheid die hij aan ieder van ons én onze klanten heeft overgedragen. Met een totale besparing van 12 miljard liter water en 2100 ton CO2 mag Ed enorm trots zijn op de prestaties onder zijn leiding.

Ook zijn we enorm blij met de aanvulling op ons team. Roderick komt van KPN, een van de duurzaamste telecom bedrijven ter wereld, en heeft dezelfde passie voor duurzaamheid als zijn vader heeft. Kortom, een nieuwe generatie, maar met nog steeds dezelfde missie: save water, save our planet!

Lees meer over 

biocompact